معرفی دانشکده - me- دانشکده مهندسی مکانیک
معرفی دانشکده
تاریخچهی دانشکدهی مهندسی مکانیک
پس از تاسیس دانشگاه تهران در سال ١٣١٣، "دانشکدهی فنی" به عنوان یکی از دانشکده های شش گانه، به همت و تلاش خستگیناپذیر پروفسور محمود حسابی تاسیس شد و از مهرماه همان سال فعالیت خود را آغاز نمود. در همین سال (١٣١٣)، از بین ١٠٠ نفر از فارغالتحصیلان دبیرستانها، ٤٠ نفر دانشجو در رشتههای مهندسی راه و ساختمان، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی معدن از طریق کنکور در دانشکدهی فنی پذیرفته شده و تحصیل خود را آغاز نمودند. نخستین فارغالتحصیلان رشتهی مهندسی مکانیک در سال 1317، 9 نفر بودند. مدتی پس از تاسیس، "گروه مهندسی مکانیک" با گروه مهندسی برق ادغام شد و گروه جدیدی به نام "گروه الکترومکانیک" را تشکیل داد، که در سال 1325، 20 نفر در رشتهی مهندسی الکترومکانیک از آن فارغالتحصیل شدند. در سال 1340، مجددا این دو گروه از هم جدا شدند و گروه مهندسی مکانیک مستقلا به فعالیت خود ادامه داد.
همگام با تغییرات دانشگاه تهران، در سال ۱۳۸۴، دانشکدهی فنی به "پردیس دانشکدههای فنی" تغییر نام داد و دوران تازهای از فعالیتهای خود را آغاز نمود. همزمان با این تغییر، گروه مهندسی مکانیک نیز به "دانشکدهی مهندسی مکانیک" تغییر نام و ساختار داد. هماکنون، این دانشکده در دو ساختمان خود در پردیس 2 دانشکدههای فنی، در خیابان امیرآباد شمالی، مستقر است. در مدت هشتاد و شش سال گذشته، این دانشکده از یک گروه کوچک آموزشی به یک دانشکدهی بزرگ مهندسی با گروهها و گرایشهای متعدد توسعه یافته است، و در طی این مدت، رسالت و هدف آموزشی خود را بر پایهی پرورش نیروهای متخصص، مجرب و کارآزموده جهت توسعهی صنایع کشور و مطابق با نیازها و استانداردهای ملی و بینالمللی بنا نهاده است.
آمار و ارقام
دانشکدهی مهندسی مکانیک از بیش از ۳۲۵۰۰ متر مربع فضای آموزشی بهره میبرد. این فضا به 6 آزمایشگاههای آموزشی، 3 کارگاه آموزشی، 30 آزمایشگاه تخصصی ، 30 کلاس درس ، 2 آمفی تئاتر، سایت کامپیوتر، شرکتهای دانشبنیان، اتاقهای جلسات و دفاتر اعضای هیات علمی و کادر اداری اختصاص یافته است. این دانشکده هماکنون با بهرهمندی از 59 عضو هیات علمی مجرب، نقش مهمی در آمـوزش دانشجویان و نیز اجرای پژوهشهای تجربی و کاربردی در بالاتـرین سطـوح علـمی ایفا می کند.
دانشکدهی مهندسی مکانیک در سه گرایش تبدیل انرژی، طراحی کاربردی، و ساخت و تولید در مقطع کارشناسی ارشد و پنج گرایش تبدیل انرژی، طراحی کاربردی، ساخت و تولید، ماشینهای آبی، و نانوفناوری در مقطع دکترا به تربیت دانشجو مشغول است. در حال حاضر بیش 525 دانشجو در مقطع کارشناسی، 405 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 165 دانشجو در مقطع دکتری در این دانشکده به تحصیل اشتغال دارند.
ساختار اداری
ساختار آموزشی
مأموریت
ماموریت، چشمانداز و اصول