AIlab

13 12 2023 06:16

کد خبر : 8425510

تعداد بازدید : 39

 

امروزه انرژی و چگونگی تولید و توزیع آن در تمام کشورهای جهان دارای اهمیت ویژه‌ای هست. مصرف انرژی جهانی پیوسته به‌موازات توسعه اقتصادی افزایش می‌یابد و این افزایش مصرف ضمن تأمین رفاه بیشتر برای انسان‌ها معضلات زیست‌محیطی متعددی را نیز پی دارد که رفاه آینده بشر را تحت تأثیر قرار داده است. آنچه مشخص است در حال حاضر پشتوانه سیاسی و اقتصادی کشورها بستگی به میزان بهره‌وری آن‌ها از منابع فسیلی دارد و تمام شدن منابع فسیلی نه‌تنها تهدیدی برای اقتصاد کشورهای صادرکننده انرژی است بلکه نگرانی عمده‌ای را برای نظام اقتصادی ملل مصرف‌کننده انرژی نیز به وجود آورده است. بنابراین، کاهش منابع فسیلی و مشکلات استحصال سوخت‌های جایگزین ازیک‌طرف و همچنین معضلات زیست‌محیطی مصرف بی‌رویه انرژی از طرف دیگر همگی بیانگر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در سطوح منطقه‌ای ملی و بین‌المللی می‌باشند.

 ازجمله بخش‌های اصلی مصرف‌کننده انرژی در ایران ساختمان است؛ به‌طوری‌که این میزان مصرف انرژی بسیار بیشتر از متوسط میزان مصرف انرژی در کشورهای توسعه‌یافته هست. انرژی مصرفی ساختمان‌ها درکشورهای توسعه‌یافته بیش از یک‌سوم از کل میزان انرژی‌های مصرفی را شامل می‌شوند. یکی از راه‌های کاهش مصرف انرژی که سالیانی است در جهان موردتوجه قرارگرفته، استفاده از برچسب انرژی جهت تجهیزات ساختمان و لوازم خانگی است. 

برچسب‌های انرژی، برچسب‌های اطلاع‌رسانی رده‌بندی انرژی بوده و به‌صورت عددی و با حروف هست که کارایی انرژی تجهیزات، وسایل، ساختمان‌ها و به‌صورت کلی سیستم‌های مصرف‌کننده انرژی را نسبت به سایرین نشان می‌دهند. این برچسب‌ها، به روش‌های مختلف، مفاهیمی نظیر وضعیت انرژی سالیانه، بازده، صرفه‌جویی و با هزینه‌های انرژی را مشخص می‌کنند. معیار مصرف انرژی با توجه به کاربری وسیله و یا ساختمان در استاندارد مشخص می‌شود و برای این معیار، دامنه مجاز حداقل تا حداکثر تعریف‌شده که در رده‌های مختلف طبقه‌بندی می‌گردد. رده‌ها به‌صورت نوارهای رنگی قرمز تا سبز و با حروف A تا G تعیین می‌شود.

این روزها پای آسانسورها به همه ساختمان‌های شهر بازشده است. حتی ساختمان‌هایی که تعداد طبقات کمی دارند نیز از آسانسور استفاده می‌کنند. در ایران ساختمان‌های بیش از چهار طبقه موظف به نصب آسانسور هستند. استفاده از این ابزار موجب راحتی رفت‌وآمد و جابجایی همه افراد شده است. چراکه بسیاری از افراد نظیر اشخاص پیر و کم‌توان در استفاده از پله‌ها دچار مشکل هستند. آسانسورها 24 ساعته در حال کار هستند و مصرف انرژی آسانسور از برق اصلی (یا برق مشاع) ساختمان تأمین می‌شود، که این میزان مصرف براساس آمارها بین 5-10 درصد مصرف کل ساختمان برآورد شده است. همچنین، کاربرد پله‌های برقی و پیاده‌روهای متحرک در مجموعه‌های خدماتی، تجاری، اداری، رفاهی و ... در حال افزایش است. آگاهی از اینکه میزان مصرف انرژی این دستگاه‌ها چقدر است، می‌تواند در انتخاب دستگاه با توان مصرفی مناسب و جریان برق کافی کمک کند. از طرفی، بهبود میزان مصرف به طور غیر مستقیم باعث بهبود کیفیت لوازم استفاده شده در اسانسور و کارکرد بهتر دستگاه در درازمدت نیز می‌باشد و علاوه بر همه‌ی این موارد می‌تواند احتمال خرابی را نیز کاهش دهد.‌ تحقیقات نشان می‌دهد آسانسورها، پله‌برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک پتانسیل زیادی برای کاهش مصرف دارند.

فاکتورهای بسیاری بر پاسخ به این سوال که درنهایت میزان مصرف برق آسانسورها، پله‌برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک چقدر است اثرگذار خواهد بود. اگر بخواهیم مقدار معینی را برای اینکه میزان مصرف برق آن‌ها چقدر است تعیین کنیم، این امکان وجود نخواهد داشت. میزان صرف انرژی آسانسورها، پله‌برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک به‌واسطه عوامل زیر ممکن است تغییر کند:

  • نوع آسانسور
  • اصطکاک
  • صدا
  • گرما
  • مقاومت هوا
  • نور
  • حجم جابه‌جایی مسافران

با توجه به اهمیت موضوع، استاندارد ملی عملکرد انرژی آسانسورها، پلکان‌های برقی و پیاده‌روهای متحرک تدوین‌شده است و این دستگاه‌ها بایستی طبق این استاندارد، برچسب انرژی دریافت کنند. این استاندارد در ارزیابی مصرف انرژی و تصدیق آن، تنها مصرف انرژی در دوره کارکرد و بهره‌برداری آسانسور، پلکان برقی و پیاده‌رو متحرک را به‌عنوان هدف، موردنظر قرار داده است. این استاندارد، در پاسخ به نیاز روزافزون به اطمینان از مصرف مؤثر و بهینه انرژی و حمایت از آن تهیه‌شده است و موارد زیر را تعیین می‌کند:

الف- روشی منسجم و تکرارپذیر برای اندازه‌گیری مصرف واقعی انرژی یک دستگاه آسانسور، پلکان برقی و

پیاده‌رو متحرک نصب‌شده؛

ب- روشی ساده برای تصدیق دورهای عدم‌تغییر مصرف انرژی یک دستگاه نصب‌شده (آسانسور، پلکان

برقی و پیاده‌رو متحرک)، این روش به نظارت بر اجرای الزامات تصدیق دورهای انرژی کمک می‌کند.

این استاندارد به‌عنوان مرجعی برای مخاطبان زیر در نظر گرفته می‌شود:

  • مالکان و سازندگان ساختمان، جهت تشخیص مصرف انرژی یک ساختمان و اطمینان از آن
  • مراجع ذیصلاح قانونی و شرکت‌های بازرسی فنی تائید صلاحیت شده برای انجام نظارت بر تصدیق دورهای انرژی
  • تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات سرویس و نگهداری آسانسورها، پلکان‌های برقی و پیاده‌روهای متحرک
  • مشاوران و طراحانی که در تعیین مشخصات آسانسورها، پلکان‌های برقی و پیاده‌روهای متحرک دخیل هستند

شرکت سامانه پایش قدرت با همکاری آزمایشگاه ابزار دقیق پیشرفته دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، به پشتوانه متخصصان دانشگاهی و صنعتی و داشتن تجهیزات پیشرفته و دقیق اندازه‌گیری، امکانات و بستر لازم جهت انجام آزمون، اندازه‌گیری، محاسبه و ارائه برچسب انرژی آسانسورها، پلکان‌های برقی و پیاده‌روهای متحرک را فراهم کرده است. این شرکت با سابقه بیش از 7 سال در این خصوص علاوه بر اینکه از دست اندرکاران اصلی تدوین استانداردهای تعیین مصرف و برچسب انرژی آسانسور، پله برقی و پیاده روی متحرک در کشور بوده است، از پیشگامان انجام تستهای مربوطه بوده و دراین خصوص از تجربه و سوابق متنوعی برخوردار است.

 

 

 

 

 

برچسب

13 12 2023 07:08

کد خبر : 8425496

تعداد بازدید : 28

درباره آزمایشگاه

13 12 2023 08:19

کد خبر : 8425482

تعداد بازدید : 30

 

Advanced Instrumentation Labaratuary
گرایش یا زمینه مرتبط
       ابزاردقیق، اتوماسیون و کنترل
 
تعریف آزمایشگاه، ویژگی‌ها و اهداف آن
       آزمایشگاه ابزاردقیق پیشرفته در سال 1393 در پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران تاسیس شده و به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این آزمایشگاه در زمینه ابزاردقیق، اتوماسیون و سیستمهای کنترلی فعال است. از اهداف و زمینه‌های اصلی فعالیت آزمایشگاه می‌توان موارد زیر را نام برد:
  • طراحی و توسعه سیستم‌های صنعتی و ابزاردقیق جدید
  • سیستم‌های تله‌متری و سیستم‌های ذخیره‌سازی و ارسال اطلاعات
  • طراحی سیستم‌های اندازه‌گیری هوشمند کمیت‌های فیزیکی
  • خودروی برقی و ایستگاه شارژ خودوری برقی و تجهیزات مرتبط
  • توسعه روش‌های تشخیص عیب و پایش وضعیت
  • طراحی سیستم‌های مونیتورینگ و کنترل ادوات الکترونیک قدرت و شبکه برق
در این راستا پروژه‌های صنعتی و پژوهشی متعددی تعریف شده و به محصولات تجاری تبدیل شده‌اند. پروژه‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری مختلفی به صورت عملی و در راستای اهداف آزمایشگاه تعریف شده و انجام شده‌اند. خروجی برخی از این پایان نامه‌های به شرکت‌ها و صنایع مرتبط در قالب پروژه‌های کاربردی ارایه شده است
 
سرپرست آزمایشگاه
    دکتر موسی آیتی
 
دستگاهها و تجهیزات اصلی
    فلومتر مرجع آلتراسونیک 
    دستگاه power & energy analyser 
    حسگرهای فشار، دما، رطوبت و غیره
    تجهیزات سیستم‌های تله متری
    دیتالاگر دما
   دیتالاگرهای فشار
   (RTU) پایانه کنترل از راه دور
   سیستم نیوماتیک
   سیستم ابزاردقیق پیشرفته
   (ROV) ربات زیر آب
   سیستم مونیتورینگ باتری
   تستر باتری
  تعدادی ربات آزمایشگاهی (مانند سیستم توپ و میله، آونگ معکوس، سیستم توپ و هوا، تستر ژیروسکوپ، ربات نیوماتیکی و غیره)
  منبع تغذیه برنامه پذیر
  اسیلوسکوپ دیجیتال
  میز قطعات
  منبع تغذیه، اتوترانس، منبع تغذیه توان بالا، مولتی‌متر رومیزی، فانکشن ژنراتور و غیره