معرفی دوره کارشناسی

درباره مقطع کارشناسی در دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

اولین تجربه افراد با ورود به مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک، مشاهده کاربرد علوم ریاضی و فیزیک در دنیای مهندسی است. با توجه به گستردگی حوزه ­های مهندسی در دنیای امروز و همپوشانی بسیاری از آن­ها با رشته مهندسی مکانیک، اهمیت گذراندن دوره ­های دروس نظری، آزمایشگاهی، کارگاهی و کارآموزی برای دانشجویان این عرصه کاملا مشخص است. بدون تردید، به کارگیری تحقیق و مطالعات اولیه به همراه تحلیل خلاقانه و دقیق محاسبات لازمه موفقیت در دوره­های این مقطع تحصیلی میباشند. از این رو، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران هر ساله در مقطع کارشناسی (از طریق آزمون سراسری) اقدام به جذب تعدادی از دانشجویان مستعد و دارای روحیه تخصص گرایی و دغدغه مند در حوزه صنعت کشور مینماید.

برنامه ­های آموزشی مقطع کارشناسی دانشکده بر پایه گروه ­های تحقیقاتی طراحی کاربردی، تبدیل انرژی و ساخت و تولید تقسیم بندی شده اند. این برنامه­ ها زمینه­ های فنی جهت گذراندن تحصیلات تکمیلی درگرایش­ های دینامیک، کنترل و ارتعاشات، مکانیک جامدات، بیومکانیک، نانومکانیک، سیالات و ماشین ­های آبی، علوم حرارتی و انرژی، ساخت و مونتاژ و شکل دهی و مواد را ارائه میدهند.

تعداد واحد هاي درسي در مقطع كارشناسي دانشکده، 142 واحد درسي شامل 22 واحد عمومي، 26 واحد پايه، 61 واحد اصلي، 19 واحد تخصصي، 14 واحد اختياري (حداقل 8 واحد از سبد مورد نظر و 6 واحد از ساير دروس دانشگاه) ميباشد. همچنين دروس کارآموزی 1 و کارآموزی 2 هر یک به ارزش 1واحد درسی و بدون احتساب در معدل در نظر گرفته شده است.

آیین نامه آموزشی نیز به صورت ترمی – واحدی تنظیم شده است و هر واحد نظری معادل 16 ساعت و هر واحد عملی یا آزمایشگاهی معادل 32 ساعت میباشد. همچنين دروس كارگاهي و كارآموزي در طول يك نيمسال تحصيلي ارائه میگردد. لازم به ذکر است، طول دوره كارشناسي حداكثر 6 سال خواهد بود. در نهایت، ماموریت برنامه ­های آموزشی ارائه شده در مقطع کارشناسی دانشکده، آشنایی دانشجویان با نحوه استفاده از تجربیات علمی و فنی در مسائل مهندسی میباشد. اجرای این برنامه­ ها میتواند، پدید آمدن انگیزه به منظور ورود به دوره تحصیلات تکمیلی را برای اکثر دانشجویان به دنبال داشته باشد. لذا دانشجویان از درک ضرورت کسب مداوم آموزش در طول دوران انجام کارحرفه­ ای و زندگی اجتماعی خود برخوردار خواهند شد. همچنین، یادگیری نحوه استفاده از فناوری ­ها، مهارت­ ها و ابزارهای مدرن در فعالیت­های مرتبط با برنامه­ های آموزشی در نظر گرفته شده برای رشته مهندسی مکانیک، منجر به بروز خلاقیت ­های کارآمد در عرصه ­های علمی و اجتماعی میگردد.

پیوست ها:

برنامه پیشنهادی 8 ترمی برای مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک (دانلود)

چارت برنامه پیشنهادی دوره کارشناسی مهندسی مکانیک (دانلود)

برنامه دوسالانه دروس اختیاری (دانلود)

لیست پیش نیازها و هم نیازهای مهندسی مکانیک (دانلود)