شما اینجا هستید
صفحه اصلی > از دست ندهید! > تلفن همراه خود را با یک فنجان قهوه شارژ کنید!

تلفن همراه خود را با یک فنجان قهوه شارژ کنید!

شرکت اپیفانی، متشکل از گروهی دانشمند و متخصص بیزینس می باشد که علاقمند به اختراع تکنولوژی های جدید می باشند. ایده ی پشت محصول جدید این شرکت، “وان پوکِ اپیفانی”، استفاده از موتور استرلینگی می باشد که به کمک اختلاف دما، انرژی لازم برای شارژ تلفن همراه را فراهم می آورد. به عنوان مثال، استفاده از نوشیدنی های داغ یا سرد، شمع، یخ و ….

شارژ تلفن همراه به کمک اختلاف دما

این منابع حرارتی، قدرت لازم برای شارژ تلفن همراه شما توسط موتور استرلینگی را، تامین می کند. نکته ی قابل توجه در مورد این محصول این است که ایده ی پایه ی آن یعنی موتور استرلینگ، به هیچ عنوان ایده ی جدیدی نیست. اما این شرکت به کمک علوم مواد و الکترونیک مدرن، توانسته از این ایده ی نسبتا قدیمی استفاده کند و محصول خود را ارائه دهد.

موتور استرلینگ

موتور استرلینگ که به آن ماشین استرلینگ هم گفته می‌شود، یک موتور حرارتی است که در سال ۱۸۱۶ توسط دکتر رابرت استیرلینگ اختراع شد. موتور استیرلینگ قابلیت بازدهی بیشتری نسبت به موتورهای بنزینی و دیزلی دارد. اما امروزه موتورهای استیرلینگ فقط در برخی کاربردهای خاص، مانند زیردریایی‌ها یا ژنراتورهای کمکی در قایق‌ها (که عملکرد بی صدا مهم است) استفاده می‌شوند. اگر چه موتورهای استیرلینگ به تولید انبوه نرسیده، اما برخی اختراعات پرقدرت با این موتور کار می‌کنند.

چرخه استرلینگ

موتورهای استیرلینگ از چرخه استیرلینگ استفاده می‌کند که به طور مختصر به آن می پردازیم:

چرخه استریلینگ همانند دیگر چرخه های حرارتی دارای چهار فرایند اصلی می‌باشد. با این حال، این فرایندها، به صورت جداگانه اتفاق نمی‌افتند، بلکه گذار از این حالات با هم همپوشانی دارند. چرخه ایده‌ال استرلینگ از چهار فرایند تشکیل شده است:

چرخه استرلینگ
  1. انبساط هم‌دما: فضای انبساط از خارج حرارت داده می‌شود، و سیال عامل یک فرایند انبساط تقریباً همدما را طی می‌کند.
  2. گرفتن دمای حجم ثابت: گاز از بازیافت حرارتی می‌گذرد، در نتیجه سرد شده، و گرمای خود را به بازیافت داده تا در مرحله بعدی چرخه مورد استفاده قرار گیرد.
  3. تراکم هم‌دما: محفظه تراکم سرد شده، درنتیجه گاز یک فرایند تقریباً همدما را طی می‌کند.
  4. دادن حرارت در حجم ثابت: هوای متراکم شده از بازیافت عبور داده شده و گرما می‌گیرد و وارد محفظه انبساط می‌شود.
نحوه ی عملکرد محصول

این دستگاه از طریق پورت یو اس بی به گوشی شما متصل می شود.

موارد استفاده ی آن گوشی های آیفون، آی پاد ها و گوشی های اندروید می باشد. به طور کلی این دستگاه می تواند هر وسیله ای را که با یو اس بی شارژ می شود، و جریان کم تر از ۱۰۰۰ میلی آمپر نیاز دارد شارژ کند.

این وسیله با استفاده از موتور استرلینگ تعبیه شده داخل آن، گوشی شما را شارژ می کند.کافی است نوشیدنی داغ خود، مانند قهوه و یا چای را، روی سطح قرمز رنگ آن گذاشته و یا لیوانی نوشابه ی خنک را روی سطح آبی رنگ آن بگذارید. هر چقدر لیوان شما داغ تر و یا خنک تر باشد زمان شارژ شدن گوشی کاهش می یابد.

این دستگاه در حال حاضر تبلت و یا لپتاپ را، به دلیل انرژی مورد نیاز بیشتر نمی تواند شارژ کند. با این حال تولیدکنندگان آن به دنبال ساخت نمونه های بزرگ تر و قوی تر هستند و امکان تولید آن در آینده ای نزدیک دور از انتظار نیست.

ویژگی ها

بر اساس نمونه ی آزمایشی محصول، شرکت سازنده، زمانی را که برای شارژ کامل انواع گوشی مورد نیاز است اعلام نکرده است. قابل پیش بینی است که این زمان، بسته به شرایط محیطی و دمای منبع حرارتی و دیگر پارامترها متغیر باشد. همچنین بعید است که این دستگاه، در حال حاضر بتواند با سرعت شارژ به روش سنتی رقابت کند. با این حال “وان پوک” برای شرایطی که به برق شهری دسترسی نداشته باشید بسیار مفید خواهد بود. به عنوان مثال در سفر و یا رستوران ها و … .

همچنین کوچک بودن، سبکی و قابل حمل بودن آن، از ویژگی های مثبت این دستگاه می باشد. مورد دیگر ضد آب بودن آن است. البته این گونه نیست که بتوان از آن داخل وان حمام استفاده کرد، اما سرریز کردن فنجان قهوه هم آسیبی به دستگاه نمی رساند.

منابع

۳٫۵ (۷۰%) ۲ votes