دومین دوره مسابقه طراحی و ساخت مکانیزم پرتاب توپ به هدف، به همت انجمن علمی دانشجویان دانشکده مهندسی مکانیک، روز چهارشنبه مورخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ از ساعت ۱۳ الی ۱۸:۳۰ در سالن اجتماعات شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد.

طرح این دوره‌ی مسابقه بر این اساس بود که تیم‌های شرکت‌کننده باید مکانیزمی را طراحی کرده و می‌ساختند که به‌وسیله‌ی آن یک توپ گلف را وارد سبدی افقی در ارتقاع و فاصله معین نمایند. هرچه ایده‌ی مکانیزم طراحی‌شده خلاقانه‌تر، ساخت دستگاه کم‌هزینه‌تر و عملکرد آن خودکارتر، امتیاز تیم بیشتر بوده و احتمال برنده‌شدن نیز بالاتر می‌رفت.

اولین دوره‌ی این رویداد در اردیبهشت سال ۹۴ و در سطح دانشگاه تهران برگزار شده‌بود. باتوجه به استقبال به‌عمل آمده از این مسابقه و نو بودن آن، تصمیم برآن شد تا دومین دوره‌ی مسابقه در سطح ملی برگزار شود. داوری مکانیزم‌های ساخته‌شده، در بخش‌های خلاقیت، خودکار‌بودن و دقت پرتاب توپ به حلقه، انجام می‌شد. امتیازدهی بخش‌های خلاقیت مکانیزم‌ها و خودکار‌بودن دستگاه‌های ساخته‌شده، توسط اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران صورت پذیرفت.

هدف از برگزاری چنین رویدادی در وهله اول ایجاد ارتباط بین دروس دانشگاهی و کاربرد آن‌ها و در قدم بعدی ایجاد شور و نشاط و انگیزه در دانشجویان است. افزایش مهارت کار گروهی و به چالش کشیدن خلاقیت دانشجویان نیز از دیگر اهداف این مسابقه است. ایجاد ارتباط نزدیک و مستقیم بین دانشجویان و اساتید و تجربه حضور در مسابقه‌ای نو و چالش‌برانگیز در قالب یک پروژه طراحی و ساخت را نیز می‌توان از مزایای شرکت در چنین مسابقه‌ای برشمرد.

مراحل ثبت‌نام این مسابقه از اسفند ۹۴ آغاز شده و تا فروردین ۹۵ ادامه داشت که طی آن ۱۰۹ دانشجو در قالب ۲۹ تیم از دانشگاه‌های مختلف کشور شامل دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، الزهرا، خوارزمی، آزاد تهران جنوب، علم و صنعت، اصفهان، خواجه نصیرالدین طوسی، آزاد تهران مرکز، شهید رجایی و آزاد اسلامشهر ثبت‌نام کردند.

در روز مسابقه، دستگاه‌های ساخته‌شده توسط تیم‌ها، پس از پذیرش، توسط اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران داوری شدند. در ادامه و پس از داوری اولیه، مراسم افتتاحیه مسابقه با اجرای تشریفات یادبود و گرامیداشت خاطره استاد گرانقدر و فقید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، مرحوم جناب آقای دکتر بشارتی، با پخش فیلم کوتاهی در نکوداشت مقام ایشان برگزار گردید.

پس از مراسم افتتاحیه، نوبت به بخش پرتاب تیم‌ها رسید. جذابیت این بخش را می‌شد از حضور و سر وصدای بیش از حد تماشاگران مسابقه، در سالن شهید چمران حدس زد.

ضمن قدردانی از زحمات و تلاش اعضای انجمن علمی دانشکده مهندسی مکانیک، امید است تا با برگزاری برنامه‌هایی از این دست شور و نشاط میان دانشجویان روز به روز افزایش یابد.