در راستای توسعه همکاری‌های مشترک بین پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران و بخش صنعت کشور تفاهم نامه ای به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی- پژوهشی دانشکده مهندسی مکانیک دانشکده فنی، بین دانشکده فنی و شرکت تهویه نیا در تاریخ ۲۵/۱/۱۳۹۴ منعقد ‌گردید.هدف از انعقاد این تفاهم نامه ایجاد بستر وتوسعه همکاری های علمی- پژوهشی و صنعتی بین دانشکده فنی و شرکت تهویه نیا، با استفاده از کلیه منابع طرفین اعم از نیروی انسانی، فنی و اطلاعات کتابخانه ای می باشد. همچنین این تفاهم نامه به منظور رسیدن به اهداف زیر منعقد شده است:

همچنین به منظور رفع نیازهای سرمایشی ساختمان دانشکده مهندسی مکانیک از یک دستگاه چیلر سانتریفیوژ شرکت تهویه نیا که دارای ضریب عملکرد بسیار بالای COP=9 می باشد با ارزشی بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال بهره گیری خواهد شد. لازم به ذکر است که در نظر است که بخشی از برق مورد نیاز این چیلر (در حدود ۱۰%) از طریق جذب انرژی خورشیدی و تبدیل آن به برق با استفاده از پنل های فتو ولتائیک تامین گردد. این سیستم ترکیبی (Hybrid) برای اولین بار است که در کشور و منطقه مورد استفاده قرار می گیرد. اجرایی شدن این طرح برای اولین بار در دانشکده مهندسی مکانیک دانشکده فنی (مهد مهندسی کشور) برگ زرین دیگری بر افتخارات دانشکده مهندسی مکانیک خواهد بود.